sastojci
- 300 g graška
- 400 g brokule
- 1 vezica šparoga
- 150 g mrkve
- 100 g špinata
- 40 g rukole
- 20 g prešinova lista
- 80 g fusilla
- 100 ml maslinova ulja
- 200 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 40 g ribanog parmezana
- sol, papar
Način pripreme
Ogulite mrkvu, šparogama odstranite tvrdi, celulozni dio, brokuli odrežite cvjetove. Na malo maslinova ulja zažutite pola glavice luka, dodajte protisnuti češanj češnjaka, zalijte vodom (oko 800 ml), zakipite, ubacite ostatke mrkve, brokule i tvrde dijelove šparoga, kuhajte 4 – 5 minuta, procijedite – sad imate temeljac za juhu.
Na 50 ml ulja pirjajte preostali luk i češnjak, dodajte ribanu mrkvu, posolite, zalijte temeljcem, zakipite, ubacite fusille, kuhajte 5 – 6 minuta, zatim dodajte grašak, šparoge, brokulu i špinat, kuhajte 3 – 4 minute, maknite s vatre, dodajte listiće rukole i peršin, pikantirajte maslinovim uljem, pospite ribanim sirom i poslužite uz prepečeni kruh.
Dio povrća možete usitniti štapnim mikserom da juha bude lagano kremasta.