sastojci
- 1 žlica ulja kikirikija
- 2 žlice zelene curry paste
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 300 ml pilećeg temeljca
- 2 mlada luka
- 2 češnja češnjaka
- 300 g pilećih prsa
- 2 žlice umaka od soje
- 300 g graška
- 1 crvena paprika
- 1 komadić svježeg đumbira
- 1 limeta
- 5-10 listića bosiljka
- sol po potrebi
Način pripreme
U zagrijani wok ulijte ulje kikirikija, dodajte curry pastu i kratko miješajte na jakoj vatri. Dodajte 250 ml kokosovog mlijeka i kuhajte uz miješanje 3 - 5 minuta.
Dodajte pileća prsa narezana na kockice, zatim mladi luk, češnjak i naribani đumbir pa još kratko miješajte.
Dodajte preostalo kokosovo mlijeko, pileći temeljac, umak od soje, grašak, nasjeckanu papriku i kuhajte 20 minuta. Na kraju dodajte sok limete i listiće bosiljka.
Poslužite uz kockice tostiranog kruha.