sastojci

  • 1 žlica ulja kikirikija
  • 2 žlice zelene curry paste
  • 500 ml kokosovog mlijeka
  • 300 ml pilećeg temeljca
  • 2 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g pilećih prsa
  • 2 žlice umaka od soje
  • 300 g graška
  • 1 crvena paprika
  • 1 komadić svježeg đumbira
  • 1 limeta
  • 5-10 listića bosiljka
  • sol po potrebi

Način pripreme

01

U zagrijani wok ulijte ulje kikirikija, dodajte curry pastu i kratko miješajte na jakoj vatri. Dodajte 250 ml kokosovog mlijeka i kuhajte uz miješanje 3 - 5 minuta.

02

Dodajte pileća prsa narezana na kockice, zatim mladi luk, češnjak i naribani đumbir pa još kratko miješajte.

03

Dodajte preostalo kokosovo mlijeko, pileći temeljac, umak od soje, grašak, nasjeckanu papriku i kuhajte 20 minuta. Na kraju dodajte sok limete i listiće bosiljka.

Poslužite uz kockice tostiranog kruha.

podijeli

Proizvodi iz recepta