sastojci
- 500 g kozica
- 250 g lignji
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 čili papričice
- 1 žlica nasjeckanog đumbira
- 700 ml mesnog temeljca
- sok 1 limete
- 2 žlice soja umaka
- 1 žlica ribljeg umaka
- 2 mlada luka
- 1 šaka klica graha
- 1 šaka listova korijandera
- 3 žlice kokosovog ulja
Način pripreme
U vrući wok dodajte ulje i kada se zagrije dodajte nasjeckani luk i đumbir te pržite oko 1 minute. Dodajte zatim narezane čili papričice, nasjeckani češnjak, soja umak i riblji umak. Prelijte mesnim temeljcem i pustite da zavrije.
U juhu dodajte očišćene repove kozica i očišćene lignje narezane na kolutiće te kuhajte 15 minuta.
Pred kraj kuhanja dodajte ukoso narezan mladi luk, sok limete i klice. Kuhajte još par minuta te prije posluživanja dodajte nasjeckane listove korijandera.
Pred kraj kuhanja u juhu možete dodati i 200 g rezanaca za wok.