sastojci

  • 500 g kozica
  • 250 g lignji
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 1 žlica nasjeckanog đumbira
  • 700 ml mesnog temeljca
  • sok 1 limete
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 2 mlada luka
  • 1 šaka klica graha
  • 1 šaka listova korijandera
  • 3 žlice kokosovog ulja

Način pripreme

01

U vrući wok dodajte ulje i kada se zagrije dodajte nasjeckani luk i đumbir te pržite oko 1 minute. Dodajte zatim narezane čili papričice, nasjeckani češnjak, soja umak i riblji umak. Prelijte mesnim temeljcem i pustite da zavrije.

02

U juhu dodajte očišćene repove kozica i očišćene lignje narezane na kolutiće te kuhajte 15 minuta.

03

Pred kraj kuhanja dodajte ukoso narezan mladi luk, sok limete i klice. Kuhajte još par minuta te prije posluživanja dodajte nasjeckane listove korijandera.

Pred kraj kuhanja u juhu možete dodati i 200 g rezanaca za wok.

podijeli