Tradicionalna španjolska juha od slanutka i blitve

sastojci

  • 200 g suhog slanutka
  • 200 g blitve
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g mrkve
  • 2 režanja češnjaka
  • 300 g rajčice
  • sol
  • papar
  • 80 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Večer ranije namočite slanutak. Stavite ga kuhati u blago posoljenu vodu, dodajte glavicu luka,

02

1 režanj češnjaka i mrkvu. Rajčice zarežite na vrhu u križ, blanširajte, ogulite, maknite sjemenke, narežite ih. U tavi na pola ulja kratko popržite sitno sjeckani češnjak, dodajte rajčicu, popržite i dodajte grubo narezane listove blitve, posolite, miješajte desetak minuta. Odvojite malo kuhanog slanutka zajedno s vodom, luk, češnjak i mrkvu i blendajte.

03

Dodajte na blitvu blendano povrće, to će dati gustoću juhi, preostali slanutak zajedno s vodom u kojoj se kuhao, po potrebi začinite solju i paprom, pikantirajte preostalim uljem, poslužite.

Vodu u kojoj namačete slanutak promijenite nekoliko puta.

podijeli