Toskanska juha s mljevenim mesom

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 150 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g krumpira
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 200 g kelja
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 40 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U lonac ulijte maslinovo ulje, a kad se zagrije, dodajte mljeveno meso i na jakoj vatri pržite uz miješanje, oko 5 minuta, dok meso ne dobije lijepu boju.

02

Potom dodajte nasjeckani luk i skupa ih sotirajte dok luk ne omekša.

03

Nakon toga dodajte protisnuti češnjak i krumpir narezan na kockice pa posolite i popaprite te prelijte povrtnim temeljcem. Kad juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15 minuta, a onda dodajte krupnije narezane listove kelja i kuhajte još 5 minuta.

04

Nakon toga u juhu umiješajte vrhnje za kuhanje i nakon 1 minute maknite lonac s vatre.

05

Juhu ulijte u tanjure pa u svaki tanjur dodajte malo naribanog parmezana i poslužite.

podijeli