sastojci
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 150 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 300 g krumpira
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 1 l povrtnog temeljca
- 200 g kelja
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana
- 40 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U lonac ulijte maslinovo ulje, a kad se zagrije, dodajte mljeveno meso i na jakoj vatri pržite uz miješanje, oko 5 minuta, dok meso ne dobije lijepu boju.
02
Potom dodajte nasjeckani luk i skupa ih sotirajte dok luk ne omekša.
03
Nakon toga dodajte protisnuti češnjak i krumpir narezan na kockice pa posolite i popaprite te prelijte povrtnim temeljcem. Kad juha zakuha, smanjite vatru i kuhajte 15 minuta, a onda dodajte krupnije narezane listove kelja i kuhajte još 5 minuta.
04
Nakon toga u juhu umiješajte vrhnje za kuhanje i nakon 1 minute maknite lonac s vatre.
05
Juhu ulijte u tanjure pa u svaki tanjur dodajte malo naribanog parmezana i poslužite.