Talijanska juha s mesnim okruglicama


sastojci

  • 1 luk
  • 300 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g graška
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 l vode ili povrtnog temeljca
  • 2 šake sitne tjestenine za juhu
  • 1 mliječno pecivo
  • 300 g mljevene junetine
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Način pripreme

01

U zdjelu stavite pecivo natrgano na komadiće, prelijte vodom i ostavite 2 minute. Višak vode uklonite, a pecivu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, jaje, sol i 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista.

02

Sve dobro promiješajte i ostavite smjesu 10 minuta, a zatim od smjese oblikujte mesne okruglice. U lonac stavite žlicu maslinovog ulja, kad se ugrije dodajte nasjeckani luk i pržite 2 minute, dodajte narezanu mrkvu i celer te nastavite pržiti još minutu, dvije.

03

Dodajte vodu ili temeljac i pustite da zakuha. Nakon 10 minuta dodajte mesne okruglice i grašak pa kuhajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte tjesteninu, po potrebi još začinite i dodajte peršinov list.

Mesne okruglice oblikujte vlažnim rukama.

podijeli

Proizvodi iz recepta