sastojci
- 1 luk
- 300 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g graška
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 l vode ili povrtnog temeljca
- 2 šake sitne tjestenine za juhu
Mesne okruglice:
- 1 mliječno pecivo
- 300 g mljevene junetine
- 1 manji luk
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
Način pripreme
U zdjelu stavite pecivo natrgano na komadiće, prelijte vodom i ostavite 2 minute. Višak vode uklonite, a pecivu dodajte mljeveno meso, nasjeckani luk, jaje, sol i 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista.
Sve dobro promiješajte i ostavite smjesu 10 minuta, a zatim od smjese oblikujte mesne okruglice. U lonac stavite žlicu maslinovog ulja, kad se ugrije dodajte nasjeckani luk i pržite 2 minute, dodajte narezanu mrkvu i celer te nastavite pržiti još minutu, dvije.
Dodajte vodu ili temeljac i pustite da zakuha. Nakon 10 minuta dodajte mesne okruglice i grašak pa kuhajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte tjesteninu, po potrebi još začinite i dodajte peršinov list.
Mesne okruglice oblikujte vlažnim rukama.