Talijanska juha s crnim keljem

sastojci

  • 400 g crnog kelja
  • 1 krumpir (200 g)
  • 1 mali luk (60 g)
  • 1 mrkva (120 g)
  • 1 stapka celera (60 g)
  • 500 g kuhanog bijeloga graha
  • 3 češnja češnjaka
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sušena čili papričica
  • sol
  • mljeveni crni papar

Način pripreme

01

List i stabljiku kelja dobro operite i narežite. Isto tako pripremite i ostalo povrće.

02

Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, zatim na kockice narezanu mrkvu i celer. Dodajte nasjeckani češnjak i malo zdrobljene čili papričice. Potom dodajte na kockice narezani krumpir i narezani kelj pa pirjajte 5 minuta, a nakon što povrće „uvene“, ulijte oko 1 l vode ili povrtnog temeljca. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta. Na pola kuhanja dodajte ocijeđeni kuhani grah, sol i papar.

03

Juhu poslužite s preostalim maslinovim uljem i finim kruhom.

podijeli