
sastojci
- 400 g crnog kelja
- 1 krumpir (200 g)
- 1 mali luk (60 g)
- 1 mrkva (120 g)
- 1 stapka celera (60 g)
- 500 g kuhanog bijeloga graha
- 3 češnja češnjaka
- 5 žlica maslinova ulja
- sušena čili papričica
- sol
- mljeveni crni papar
Način pripreme
List i stabljiku kelja dobro operite i narežite. Isto tako pripremite i ostalo povrće.
Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite nasjeckani luk, zatim na kockice narezanu mrkvu i celer. Dodajte nasjeckani češnjak i malo zdrobljene čili papričice. Potom dodajte na kockice narezani krumpir i narezani kelj pa pirjajte 5 minuta, a nakon što povrće „uvene“, ulijte oko 1 l vode ili povrtnog temeljca. Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta. Na pola kuhanja dodajte ocijeđeni kuhani grah, sol i papar.
Juhu poslužite s preostalim maslinovim uljem i finim kruhom.
Proizvodi iz recepta
