sastojci
- 2 žlice ulja
- 2 baby patlidžana
- 2.5 žlice zelene curry paste
- 500 g piletine narezane na kockice (najbolje batci i zabaci)
- 150 g shii-take gljiva
- 500 ml kokosova mlijeka (ili vrhnja)
- 2 žlice ribljeg umaka
- 1 žlica soka limete
- 2 žličice smeđeg šećera
- 1 crveni čili
- sol
- crni papar
- svježi listovi tajlandskog bosiljka
- 150 g trobojne riže
Način pripreme
Na dobro zagrijano ulje stavite ploške patlidžana i pržite ih nekoliko minuta do zlatne boje pa ih izvadite.
U tavu stavite curry pastu, piletinu i lagano pržite, uz miješanje.
Dodajte gljive, kokosovo mlijeko, oko 500 ml vode i pirjajte nekoliko minuta.
Vratite ploške patlidžana u tavu i pirjajte još 5 minuta. Umiješajte riblji umak, sok limete, šećer, sol i papar.
Na kraju dodajte lišće bosiljka i ukrasite narezanim crvenim čilijem.
Poslužite s kuhanom rižom.
Zelene curry paste stavite ovisno o tome koliko jak okus volite.