sastojci
- 150 g crvenog luka
- 100 g DESPAR PREMIUM dimljenog lososa
- 500 g dagnji
- 40 ml maslinova ulja
- 80 g maslaca
- 80 g brašna
- 1.2 l ribljeg temeljca
- 50 ml slatkog vrhnja
- sol, muškatni oraščić, kajenski papar
- 0.5 vezice peršina
Način pripreme
01
Zagrijte široku posudu debljeg dna u kojoj ćete otvoriti dagnje. U vrelu posudu ubacite dagnje, prelijte maslinovim uljem, poklopite, tresite lijevo-desno 2 – 3 minute, dok se školjke ne otvore.
02
Izvadite školjke sa strane, tekućinu sačuvajte. Sitno nasjeckajte luk i dimljeni losos. Na maslacu pirjajte luk, dodajte dimljeni losos, pospite brašnom, svijetlo popržite 2 minute, zalijte tekućinom od dagnji, miješajte, dodajte polako riblji temeljac.
03
Začinite solju (pazite na slanost dagnji), ribanim muškatnim oraščićem i kajenskim paprom, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, umiješajte vrhnje, prokuhajte.
04
Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte dodajte 5-6 dagnji i krišku limuna, pospite kosanim peršinom, poslužite uz tostirani kruh.