Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.

Riblja juha sa školjkama

sastojci

  • 150 g crvenog luka
  • 100 g DESPAR PREMIUM dimljenog lososa
  • 500 g dagnji
  • 40 ml maslinova ulja
  • 80 g maslaca
  • 80 g brašna
  • 1.2 l ribljeg temeljca
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • sol, muškatni oraščić, kajenski papar
  • 0.5 vezice peršina

Način pripreme

01

Zagrijte široku posudu debljeg dna u kojoj ćete otvoriti dagnje. U vrelu posudu ubacite dagnje, prelijte maslinovim uljem, poklopite, tresite lijevo-desno 2 – 3 minute, dok se školjke ne otvore.

02

Izvadite školjke sa strane, tekućinu sačuvajte. Sitno nasjeckajte luk i dimljeni losos. Na maslacu pirjajte luk, dodajte dimljeni losos, pospite brašnom, svijetlo popržite 2 minute, zalijte tekućinom od dagnji, miješajte, dodajte polako riblji temeljac.

03

Začinite solju (pazite na slanost dagnji), ribanim muškatnim oraščićem i kajenskim paprom, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, umiješajte vrhnje, prokuhajte.

04

Razdijelite juhu u zdjelice, dodajte dodajte 5-6 dagnji i krišku limuna, pospite kosanim peršinom, poslužite uz tostirani kruh.

podijeli