sastojci

  • 600 ml reduciranog ribljeg temeljca
  • 600 g oslića
  • 300 ml punomasnog mlijeka
  • 300 ml punomasnog jogurta
  • 1 vezica koromača
  • 1 vezica peršina
  • 4 jaja
  • 60 ml maslinova ulja
  • sol

Temeljac:

  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 ml maslinova ulja
  • 50 ml bijelog vina

Način pripreme

01

Očistite i filetirajte ribu. Skuhajte temeljac tako da na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina pa dodate zgnječeni češnjak. Podlijte bijelim vinom, dodajte glave i kosti oslića, papar i dolijte vode pa kuhajte 30 minuta.

02

Procijedite temeljac i u njemu poširajte filete oslića narezane na manje komade. Filete odložite sa strane. Temeljac posolite i ohladite.

03

U međuvremenu, skuhajte jaja. Zamutite mlijeko i jogurt i spojite s ohlađenom juhom. U zdjelice stavite jaja narezana na četvrtine, prelijte juhom, pospite obilno nasjeckanim peršinom i koromačem i dodajte ribu.

Ribu poširajte, tj. kuhajte na temperaturi od 90 do 100 °C, a jaja nemojte kuhati dulje od 8 minuta da žumanjak ne bi pozelenio.

podijeli

Proizvodi iz recepta