Riblja juha s krumpirom i rižom

sastojci

Sastojci za tijesto

  • 600 g škarpine (smrznute, bez glave)
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 1 kriška limuna
  • 100 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g crvene paprike
  • 200 g mrkve
  • 300 g krumpira
  • 300 g krumpira
  • 100 g riže
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2-3 grančice peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Škarpinu stavite kuhati s mrkvom, celerom i peršinom, posolite, dodajte 2 – 3 zrna papra i krišku limuna.

02

Na maslinovom ulju pirjajte luk do zlatnožute boje, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite, zatim dodajte kockice paprike, pa kockice krumpira i na kraju kockice mrkve.

03

Zalijte ribljom juhom, dodajte rižu i kuhajte dok riža i krumpir ne budu mekani. U međuvremenu očistite ribu i meso dodajte u juhu prije posluživanja. Provjerite okus, po potrebi još začinite, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite.

Prije serviranja svaki tanjur poškropite maslinovim uljem i sokom limuna. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta