sastojci
Sastojci za tijesto
- 600 g škarpine (smrznute, bez glave)
- 50 g mrkve
- 80 g korijena celera
- 50 g korijena peršina
- 1 kriška limuna
- 100 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 100 g crvene paprike
- 200 g mrkve
- 300 g krumpira
- 300 g krumpira
- 100 g riže
- 100 ml maslinovog ulja
- 2-3 grančice peršina
- sol
- papar
Način pripreme
Škarpinu stavite kuhati s mrkvom, celerom i peršinom, posolite, dodajte 2 – 3 zrna papra i krišku limuna.
Na maslinovom ulju pirjajte luk do zlatnožute boje, dodajte sitno sjeckani češnjak i kratko popržite, zatim dodajte kockice paprike, pa kockice krumpira i na kraju kockice mrkve.
Zalijte ribljom juhom, dodajte rižu i kuhajte dok riža i krumpir ne budu mekani. U međuvremenu očistite ribu i meso dodajte u juhu prije posluživanja. Provjerite okus, po potrebi još začinite, pospite sitno sjeckanim peršinom i poslužite.
Prije serviranja svaki tanjur poškropite maslinovim uljem i sokom limuna.