sastojci
- 200 g mrkve
- 200 g korabe
- 100 g celera stabljikaša
- 150 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 1.5 l povrtnog temeljca
- 12 g soli
- 100 ml maslinovog ulja
- 300 g crnog kruha
Način pripreme
Kruh narežite na kocke 2 x 2 cm, stavite u lim na masni papir, pokapajte s 50 ml maslinovog ulja, stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C 4 minute, ugasite pećnicu i ostavite kruh još 10 minuta.
Sitno narežite luk, češnjak i celer, mrkvu i korabu narežite na male kockice. Na maslinovom ulju pirjajte luk, kad uvene kratko zabijelite češnjak, dodajte kockice mrkve i korabe, zalijte temeljcem, posolite i prokuhajte 5 minuta, dodajte celer, kuhajte još 2 – 3 minute.
Juhu poslužite s krutonima crnog kruha.