Povrtni minestrone s krutonima od crnog kruha

sastojci

  • 200 g mrkve
  • 200 g korabe
  • 100 g celera stabljikaša
  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1.5 l povrtnog temeljca
  • 12 g soli
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 300 g crnog kruha

Način pripreme

01

Kruh narežite na kocke 2 x 2 cm, stavite u lim na masni papir, pokapajte s 50 ml maslinovog ulja, stavite u pećnicu zagrijanu na 160 °C 4 minute, ugasite pećnicu i ostavite kruh još 10 minuta.

02

Sitno narežite luk, češnjak i celer, mrkvu i korabu narežite na male kockice. Na maslinovom ulju pirjajte luk, kad uvene kratko zabijelite češnjak, dodajte kockice mrkve i korabe, zalijte temeljcem, posolite i prokuhajte 5 minuta, dodajte celer, kuhajte još 2 – 3 minute.

03

Juhu poslužite s krutonima crnog kruha.

podijeli