sastojci
- 80 g luka
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1 štapić cimeta
- 1 zvjezdasti anis
- 2 cijela klinčića
- 1 žličica sjemenki korijandra
- 800 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica umaka od soje
- 150 g mrkve
- 100 g šampinjona tanko narezanih
- 200 g ravnih rižinih rezanaca
Povrće:
- 150 g kineskog kupusa, narezanog
- 2 mlada luka, tanko narezana
- 1 zelena paprika, narezana
- 1 čili paprika, tanko narezana
- 1 limeta, izrezana na kriške
- 100 g klica graha
- 1 šaka listova korijandra
- 0.5 šaka listova mente
Način pripreme
01
U velikom loncu na srednje jakoj temperaturi popržite cimet, sjemenke korijandra, zvjezdasti anis i klinčiće, miješajući da ne zagore. Dodajte nasjeckani luk i naribani đumbir.
02
Kad osjetite miris pečenih začina, u lonac dodajte temeljac od povrća, umak od soje, narezane šampinjone i mrkvu.
03
Zakuhajte juhu, smanjite vatru, pokrijte lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno miješajući.
04
Dok se juha kuha, stavite rižine rezance u veliku zdjelu ili lonac i prelijte ih kipućom vodom. Ostavite ih potopljene oko 20 minuta ili dok ne omekšaju. Nakon toga ocijedite vodu i ostavite rezance sa strane.
05
Rasporedite rezance u zdjelice i u svaku ulijte juhu i pripremljeno svježe povrće.