Copyright (c) 2016 JoannaTkaczuk/Shutterstock. No use without permission.

Povrtna pho juha

sastojci

  • 80 g luka
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 štapić cimeta
  • 1 zvjezdasti anis
  • 2 cijela klinčića
  • 1 žličica sjemenki korijandra
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica umaka od soje
  • 150 g mrkve
  • 100 g šampinjona tanko narezanih
  • 200 g ravnih rižinih rezanaca

Povrće:

  • 150 g kineskog kupusa, narezanog
  • 2 mlada luka, tanko narezana
  • 1 zelena paprika, narezana
  • 1 čili paprika, tanko narezana
  • 1 limeta, izrezana na kriške
  • 100 g klica graha
  • 1 šaka listova korijandra
  • 0.5 šaka listova mente

Način pripreme

01

U velikom loncu na srednje jakoj temperaturi popržite cimet, sjemenke korijandra, zvjezdasti anis i klinčiće, miješajući da ne zagore. Dodajte nasjeckani luk i naribani đumbir.

02

Kad osjetite miris pečenih začina, u lonac dodajte temeljac od povrća, umak od soje, narezane šampinjone i mrkvu.

03

Zakuhajte juhu, smanjite vatru, pokrijte lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno miješajući.

04

Dok se juha kuha, stavite rižine rezance u veliku zdjelu ili lonac i prelijte ih kipućom vodom. Ostavite ih potopljene oko 20 minuta ili dok ne omekšaju. Nakon toga ocijedite vodu i ostavite rezance sa strane.

05

Rasporedite rezance u zdjelice i u svaku ulijte juhu i pripremljeno svježe povrće.

podijeli