sastojci
- 200 g korabe
- 200 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina + list
- 1 režanj češnjaka
- 150 g crvenog luka
- 800-1000 ml povrtnog temeljca
- 80 ml maslinovog ulja
- sol
- papar
- 100 g rezanaca za juhu
Način pripreme
01
Na maslinovo ulje dodajte sjeckani luk, kad omekša dodajte korabu narezanu na kocke, kockice celera i peršina, popržite 2 – 3 minute pa dodajte kockice mrkve, popržite 1 – 2 minute, dodajte sitno sjeckani češnjak.
02
Kad češnjak zabijeli, podlijte temeljcem, posolite i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri. Zakuhajte rezance, prokuhajte 2 – 3 minute.
03
Prije posluživanja juhu pospite grubo kosanim listićima peršina i po želji začinite svježe mljevenim paprom.