sastojci

  • 200 g korabe
  • 200 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina + list
  • 1 režanj češnjaka
  • 150 g crvenog luka
  • 800-1000 ml povrtnog temeljca
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 100 g rezanaca za juhu

Način pripreme

01

Na maslinovo ulje dodajte sjeckani luk, kad omekša dodajte korabu narezanu na kocke, kockice celera i peršina, popržite 2 – 3 minute pa dodajte kockice mrkve, popržite 1 – 2 minute, dodajte sitno sjeckani češnjak.

02

Kad češnjak zabijeli, podlijte temeljcem, posolite i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri. Zakuhajte rezance, prokuhajte 2 – 3 minute.

03

Prije posluživanja juhu pospite grubo kosanim listićima peršina i po želji začinite svježe mljevenim paprom.

podijeli