sastojci
- 500 g krumpira
- 1 poriluk
- 1 glavica crvenog luka
- 200 g kelja ili raštike
- 250 g dimljene pikantne kobasice
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 vezica peršinovog lista
- sol, papar
Način pripreme
01
Listove kelja narežite na rezance.
02
Na maslinovom ulju pirjajte luk 10 minuta, dodajte poriluk narezan na kolutove i kockice krumpira.
03
Zalijte s 3 dl vode. Kad je krumpir kuhan, usitnite smjesu štapnim mikserom.
04
Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj pa nakon još 10 minuta kobasicu narezanu na kolutove - ona daje miris i okus jelu.
05
Promiješajte i začinite po želji.
06
Pikantirajte maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.
Kelj možete zamijeniti raštikom.