Portugalska juha

Ukupno trajanje
50
Min
min

sastojci

  • 500 g krumpira
  • 1 poriluk
  • 1 glavica crvenog luka
  • 200 g kelja ili raštike
  • 250 g dimljene pikantne kobasice
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 vezica peršinovog lista
  • sol, papar

Način pripreme

01

Listove kelja narežite na rezance.

02

Na maslinovom ulju pirjajte luk 10 mi­nuta, dodajte poriluk narezan na kolutove i kockice krumpira.

03

Zalijte s 3 dl vode. Kad je krumpir kuhan, usitnite smjesu štapnim mikserom.

04

Dodajte vode do željene gustoće, kuhajte dalje i nakon 10 minuta dodajte kelj pa nakon još 10 minuta kobasicu narezanu na kolutove - ona daje miris i okus jelu.

05

Promiješajte i začinite po želji.

06

Pikantirajte maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim peršinom i poslužite.

Kelj možete zamijeniti raštikom.

podijeli