Pileći velouté s njokima

sastojci

  • 600 g piletine
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 100 g crvenoga luka
  • 150 g kelja
  • sol
  • papar
  • 500 g njoka
  • 100 g maslaca
  • 80 g brašna
  • 60 g parmezana
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Način pripreme

01

Stavite u lonac piletinu, mrkvu, celer, peršin i luk pa dolijte 1,5 litru vode i skuhajte juhu. Kada zakipi, uklonite pjenu, posolite i dodajte zrna papra i listiće peršina pa kuhajte na laganoj vatri.

02

Skuhanu juhu procijedite, a meso narežite na male komadiće.

03

Na maslacu zabijelite brašno, maknite ga s vatre, pa stalno miješajući lagano zalijte juhom i nastavite kuhati 10 - 15 minuta. Ako bude potrebno, dolijte pileće juhe do željene gustoće, a potom i nasjeckani kelj, a na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje. Maknite s vatre i dodajte parmezan i naribanu mrkvu.

04

U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte njoke. Njoke stavite u tanjur, dodajte juhu i na kraju meso te poslužite.

Za velouté juhe važno je stalno miješanje dok podlijevate brašno juhom, u protivnom će se od brašna stvoriti velika gruda koju nećete moći razbiti.

podijeli