sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 luk
- 400 g mljevene piletine
- 1 žlica osušenog origana
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 800 ml pasirane rajčice
- 350 ml povrtnog temeljca
- 200 g svježeg tijesta za lazanje
- 100 ml kiselog vrhnja
- 60 g parmezana, naribanog
- 50 g mozzarelle, naribane
- 8 listova bosiljka
Način pripreme
01
Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte mljevenu piletinu i miješajte 8-10 minuta.
02
Dodajte origano, šećer, sol, pasiranu rajčicu i povrtni temeljac pa kad prokuha, nastavite kuhati još 15 minuta. Dodajte tijesto za lazanje narezano na trakice i uz povremeno miješanje kuhajte 7-8 minuta. Umiješajte kiselo vrhnje i kuhajte 1 minutu. Maknite s vatre i umiješajte parmezan.
03
Juhu rasporedite u manje posude, u svaku dodajte malo naribane mozzarelle i listiće bosiljka pa odmah poslužite.