Healthy chicken lasagna soup with tomato, mozzarella, spices, basil served on a mugs with spoon on a white tray on a white wooden table, top view, close-up
Copyright (c) 2019 Food Via Lenses/Shutterstock. No use without permission.

Pileća „lazanje“ juha

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 400 g mljevene piletine
  • 1 žlica osušenog origana
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 800 ml pasirane rajčice
  • 350 ml povrtnog temeljca
  • 200 g svježeg tijesta za lazanje
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 60 g parmezana, naribanog
  • 50 g mozzarelle, naribane
  • 8 listova bosiljka

Način pripreme

01

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte mljevenu piletinu i miješajte 8-10 minuta.

02

Dodajte origano, šećer, sol, pasiranu rajčicu i povrtni temeljac pa kad prokuha, nastavite kuhati još 15 minuta. Dodajte tijesto za lazanje narezano na trakice i uz povremeno miješanje kuhajte 7-8 minuta. Umiješajte kiselo vrhnje i kuhajte 1 minutu. Maknite s vatre i umiješajte parmezan.

03

Juhu rasporedite u manje posude, u svaku dodajte malo naribane mozzarelle i listiće bosiljka pa odmah poslužite.

podijeli