sastojci
- 100 g luka
- 150 g mrkve
- 150 g korijena celera
- 100 g korijena peršina
- 2 žličice koncentrata rajčice
- 350 g pilećih prsa (file)
- 1 l vode
- 1 žličica soli
- 1 ljuta papričica
- 150 g graška
- 80 g sitne tjestenine
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite nasjeckani luk, miješajući, oko 5 minuta.
02
Nakon toga dodajte na kockice narezanu mrkvu, korijen celera i korijen peršina pa sve pržite još 3 minute. Potom dodajte koncentrat rajčice i promiješajte pa nakon 1 minute ubacite piletinu narezanu na manje komade. Prelijte vodom i pustite da zakuha na jakoj vatri.
03
Zatim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta, a tada dodajte grašak i sitnu tjesteninu. Posolite, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i kuhajte još 5 minuta.