Soup with small pasta, vegetables and pieces of meat in a ceramic bowl on a wooden surface
Copyright (c) 2015 Veronika Idiyat/Shutterstock. No use without permission.

Pileća juha s povrćem i sitnom tjesteninom

sastojci

  • 100 g luka
  • 150 g mrkve
  • 150 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 2 žličice koncentrata rajčice
  • 350 g pilećih prsa (file)
  • 1 l vode
  • 1 žličica soli
  • 1 ljuta papričica
  • 150 g graška
  • 80 g sitne tjestenine
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite nasjeckani luk, miješajući, oko 5 minuta.

02

Nakon toga dodajte na kockice narezanu mrkvu, korijen celera i korijen peršina pa sve pržite još 3 minute. Potom dodajte koncentrat rajčice i promiješajte pa nakon 1 minute ubacite piletinu narezanu na manje komade. Prelijte vodom i pustite da zakuha na jakoj vatri.

03

Zatim smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta, a tada dodajte grašak i sitnu tjesteninu. Posolite, dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i kuhajte još 5 minuta.

podijeli