sastojci
- 0.5 pileta (oko 600 g)
- 100 g mrkve
- 100 g celera
- 100 g peršina
- 100 g korabe
- 100 g crvenoga luka
- 1-2 lista kelja
- sol i papar u zrnu
- 160 g krpica ili neke tjestenine
Način pripreme
Stavite u lonac meso i očišćeno povrće, osim lista peršina, pa dolijte 1,6 l vode i kuhajte oko sat i pol. Kada juha zakipi, uklonite pjenu, posolite i dodajte 2 - 3 zrna papra te stabljike i list peršina pa nastavite kuhati na laganoj vatri. Dok se juha kuha, kušajte je i dosolite ako bude potrebno. Skuhanu juhu procijedite, meso očistite od kosti i narežite na kockice kao i mrkvu i ostalo korjenasto povrće iz juhe.
Tijesto zakuhajte u juhi. U jušnik stavite narezano povrće i komadiće mesa, prelijte vrućom juhom, pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.
Zrna papra i listiće peršina dodajte u juhu nakon što uklonite pjenu, u protivnom ćete s pjenom pokupiti i njih.