Pileća juha s krpicama

sastojci

  • 0.5 pileta (oko 600 g)
  • 100 g mrkve
  • 100 g celera
  • 100 g peršina
  • 100 g korabe
  • 100 g crvenoga luka
  • 1-2 lista kelja
  • sol i papar u zrnu
  • 160 g krpica ili neke tjestenine

Način pripreme

01

Stavite u lonac meso i očišćeno povrće, osim lista peršina, pa dolijte 1,6 l vode i kuhajte oko sat i pol. Kada juha zakipi, uklonite pjenu, posolite i dodajte 2 - 3 zrna papra te stabljike i list peršina pa nastavite kuhati na laganoj vatri. Dok se juha kuha, kušajte je i dosolite ako bude potrebno. Skuhanu juhu procijedite, meso očistite od kosti i narežite na kockice kao i mrkvu i ostalo korjenasto povrće iz juhe.

02

Tijesto zakuhajte u juhi. U jušnik stavite narezano povrće i komadiće mesa, prelijte vrućom juhom, pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.

Zrna papra i listiće peršina dodajte u juhu nakon što uklonite pjenu, u protivnom ćete s pjenom pokupiti i njih.

podijeli

Proizvodi iz recepta