Pileća juha s bobom

sastojci

  • 750 g pilećih prsa (s kostima i kožom)
  • 300 g mrkve
  • 200 g celera
  • 200 g korabe
  • 100 g peršina + list
  • 100 g crvenog luka
  • 200 g boba
  • 15 g soli
  • 0.2 g šarenog papra u zrnu
  • 1 g svježeg kopra

Način pripreme

01

Stavite meso u lonac, dolijte 1,6 l vode, dodajte očišćeno povrće osim lišća peršina, zakipite.

02

Kad juha zakipi, smanjite vatru, pokupite pjenu, posolite, dodajte lišće peršina i zrna papra, kuhajte na laganoj vatri 1,5 sat.

03

Izvadite iz juhe meso, mrkvu, celer, peršin, korabu i luk. Meso očistite od kože i kostiju, natrgajte prstima i vratite u juhu. Korabu, celer i korijen peršina narežite na kocke, mrkvu krupno naribajte, vratite u juhu.

04

Provjerite okus, po potrebi posolite, pospite sjeckanim koprom, poslužite.

podijeli