sastojci
- 750 g pilećih prsa (s kostima i kožom)
- 300 g mrkve
- 200 g celera
- 200 g korabe
- 100 g peršina + list
- 100 g crvenog luka
- 200 g boba
- 15 g soli
- 0.2 g šarenog papra u zrnu
- 1 g svježeg kopra
Način pripreme
01
Stavite meso u lonac, dolijte 1,6 l vode, dodajte očišćeno povrće osim lišća peršina, zakipite.
02
Kad juha zakipi, smanjite vatru, pokupite pjenu, posolite, dodajte lišće peršina i zrna papra, kuhajte na laganoj vatri 1,5 sat.
03
Izvadite iz juhe meso, mrkvu, celer, peršin, korabu i luk. Meso očistite od kože i kostiju, natrgajte prstima i vratite u juhu. Korabu, celer i korijen peršina narežite na kocke, mrkvu krupno naribajte, vratite u juhu.
04
Provjerite okus, po potrebi posolite, pospite sjeckanim koprom, poslužite.