Pho bo - vijetnamska goveđa juha s rižinim rezancima, povrćem i začinskim biljem
PT120M Min
sastojci
- 500 g goveđeg mesa (npr. ramstek ili prsa)
- 300 g rižinih rezanaca
- 1.5 l goveđeg temeljca
- 1 glavica luka
- 1 đumbira (oko 5 cm)
- 2 komada zvjezdastog anisa
- 1 štapić cimeta
- 2 žlice ribljeg umaka (30 ml)
- 100 g sojinih klica
- 2 ljute crvene papričice (po želji)
- 2 limete, narezane na kriške
- svježi korijandar (po želji)
- 1 mladi luk, nasjeckan (po želji)
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Način pripreme
U velikom loncu zakuhajte vodu. Dodajte goveđe meso i kuhajte 5 minuta da se uklone nečistoće. Ocijedite meso i isperite ga pod hladnom vodom.
U loncu zagrijte goveđi temeljac. Dodajte očišćen i popola prerezan luk i komad đumbira (blago tostirane na suhoj tavi za dodatnu aromu), zvjezdasti anis i štapić cimeta. Kuhajte juhu na laganoj vatri oko 1 sat kako bi se okusi proželi.
Nakon toga izvadite iz juhe luk i đumbir. Ulijte riblji umak i dodajte kuhano goveđe meso koje ste narezali na tanke kriške. Posolite i popaprite po svom ukusu.
U međuvremenu, rižine rezance pripremite prema uputi na pakiranju (obično se namaču u vrućoj vodi 5 - 10 minuta).
U zdjelice za posluživanje rasporedite rižine rezance, prelijte ih vrućim temeljcem i dodajte kriške mesa.
Na vrh stavite sojine klice, nasjeckanu papričicu, mladi luk i listove svježeg korijandra. Poslužite s kriškama limete sa strane.