Pho bo - vijetnamska goveđa juha s rižinim rezancima, povrćem i začinskim biljem

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 500 g goveđeg mesa (npr. ramstek ili prsa)
  • 300 g rižinih rezanaca
  • 1.5 l goveđeg temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 đumbira (oko 5 cm)
  • 2 komada zvjezdastog anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 2 žlice ribljeg umaka (30 ml)
  • 100 g sojinih klica
  • 2 ljute crvene papričice (po želji)
  • 2 limete, narezane na kriške
  • svježi korijandar (po želji)
  • 1 mladi luk, nasjeckan (po želji)
  • sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Način pripreme

01

U velikom loncu zakuhajte vodu. Dodajte goveđe meso i kuhajte 5 minuta da se uklone nečistoće. Ocijedite meso i isperite ga pod hladnom vodom.

02

U loncu zagrijte goveđi temeljac. Dodajte očišćen i popola prerezan luk i komad đumbira (blago tostirane na suhoj tavi za dodatnu aromu), zvjezdasti anis i štapić cimeta. Kuhajte juhu na laganoj vatri oko 1 sat kako bi se okusi proželi.

03

Nakon toga izvadite iz juhe luk i đumbir. Ulijte riblji umak i dodajte kuhano goveđe meso koje ste narezali na tanke kriške. Posolite i popaprite po svom ukusu.

04

U međuvremenu, rižine rezance pripremite prema uputi na pakiranju (obično se namaču u vrućoj vodi 5 - 10 minuta).

05

U zdjelice za posluživanje rasporedite rižine rezance, prelijte ih vrućim temeljcem i dodajte kriške mesa.

06

Na vrh stavite sojine klice, nasjeckanu papričicu, mladi luk i listove svježeg korijandra. Poslužite s kriškama limete sa strane.

podijeli