
sastojci
Za goveđu juhu:
- 1 luk
- 2 mrkve
- 0.5 korijena peršina
- 50 g korijena celera
- 1 komad govedine za juhu ili goveđe kosti
- listovi peršina
- 2 žlice nasjeckanog vlasca (ili mladog luka)
- sol
- papar
Za palačinke:
- 1 jaje
- 150 g glatkog brašna
- oko 240 ml mlijeka
- sol
- malo naribanog muškatnog oraščića
- 3 žlice maslaca
Način pripreme
U posudu s hladnom vodom (2 l) stavite narezano povrće, sol, papar i goveđe meso s kostima. Zagrijte juhu i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata. Gotovu juhu procijedite i stavite natrag na vatru te po potrebi začinite.
Stavite u posudu jaje, brašno, sol, muškatni oraščić i dodajte mlijeko pa umiješajte glatku smjesu za palačinke.
Ostavite smjesu da odstoji 15 minuta pa ispržite palačinke.
Na zagrijani maslac u tavi (Ø 18 cm) ulijte smjesu i vrtite tavu da tijesto obloži dno i da dobijete srednje debelu palačinku. Pržite je do zlatno smeđe boje s obje strane.
Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Ohlađene palačinke savijte i izrežite na tanke ploške. Ubacite ih u juhu i pospite nasjeckanim vlascem.
Juhu odmah poslužite da palačinke ne stoje dugo u njoj.
Proizvodi iz recepta
