Palačinka juha – Austrijski Frittatensuppe

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

Za goveđu juhu:

  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 0.5 korijena peršina
  • 50 g korijena celera
  • 1 komad govedine za juhu ili goveđe kosti
  • listovi peršina
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca (ili mladog luka)
  • sol
  • papar

Za palačinke:

  • 1 jaje
  • 150 g glatkog brašna
  • oko 240 ml mlijeka
  • sol
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • 3 žlice maslaca

Način pripreme

01

U posudu s hladnom vodom (2 l) stavite narezano povrće, sol, papar i goveđe meso s kostima. Zagrijte juhu i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata. Gotovu juhu procijedite i stavite natrag na vatru te po potrebi začinite.

02

Stavite u posudu jaje, brašno, sol, muškatni oraščić i dodajte mlijeko pa umiješajte glatku smjesu za palačinke.

03

Ostavite smjesu da odstoji 15 minuta pa ispržite palačinke.

04

Na zagrijani maslac u tavi (Ø 18 cm) ulijte smjesu i vrtite tavu da tijesto obloži dno i da dobijete srednje debelu palačinku. Pržite je do zlatno smeđe boje s obje strane.

05

Ponovite postupak s ostatkom tijesta.

06

Ohlađene palačinke savijte i izrežite na tanke ploške. Ubacite ih u juhu i pospite nasjeckanim vlascem.

07

Juhu odmah poslužite da palačinke ne stoje dugo u njoj.

podijeli

Proizvodi iz recepta