Mliječna juha od krumpira, quinoe i paprike

sastojci

  • 200 g crvenoga luka
  • 200 g krumpira
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena i lista peršina
  • 100 g quinoe
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 80 ml maslinova ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • sol i papar, prema želji
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 50 g korijena peršina
  • 50 g lista peršina
  • 100 g crvenoga luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2-3 zrna papra

Način pripreme

01

Za temeljac nasjeckajte luk, mrkvu, celer i korijen peršina pa ih popržite na maslinovu ulju. Dodajte nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da zabijeli. Zatim podlijte vinom i kuhajte da alkohol ispari, a potom podlijte vodom pa dodajte stabljike i list peršina te zrna papra i kuhajte 15 minuta.

02

Na ulju zažutite sitno nasjeckani luk, dodajte sitno naribane celer i peršin pa ih popržite. Podlijte s malo temeljca, a nakon 2 minute dodajte krumpir narezan na kockice. Podlijte mlijekom i dodajte pola količine temeljca pa kuhajte 10 minuta. Potom dodajte quinou, posolite i dodajte preostali temeljac pa nastavite kuhati još 10 minuta.

03

Papriku narežite na kocke i sotirajte ih 1 minutu na malo maslinova ulja, potom posolite i dodajte u juhu pred kraj kuhanja.

04

Prije posluživanja u juhu dodajte sitno kosani peršin i začinite, ako želite, svježe mljevenim paprom.

Ako želite, ovu juhu možete usitniti štapnim mikserom pa ćete dobiti ukusnu kremastu juhu.

podijeli