Miso juha s tofuom


sastojci

  • 2 mlada luka
  • 1 povrtna kocka
  • 5 g alge wakame
  • 2 žlice sojinog misa
  • 400 g tofua

Način pripreme

01

Wakame algu dobro operite pod mlazom vode, narežite je na manje komade (3 - 4 cm dužine) pa je prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji15-ak minuta. Algu ocijedite i dobro isperite, a vodu preostalu od namakanja bacite.

02

U litru vode stavite povrtnu kocku i zagrijte da zakuha. Dodajte ocijeđenu algu i kuhajte pet minuta, potom vatru smanjite na slabije. Odvojite jednu zaimaču tople juhe, a u ostatak juhe dodajte tofu narezan na kockice i kuhajte dvije minute.

03

U odvojeni dio juhe umiješajte miso i dobro ga razmutite. Juhu uklonite s vatre, umiješajte razmućeni miso, pospite narezanim mladim lukom i odmah poslužite.

Nakon što u juhu umiješate miso, juha ne smije ponovo zakuhati jer će miso izgubiti svoje vrijedne sastojke

podijeli

Proizvodi iz recepta