sastojci
- 2 mlada luka
- 1 povrtna kocka za juhu
- 5 g alge wakame
- 2 žlice sojinog misa
- 400 g tofua
Način pripreme
Wakame algu dobro operite pod mlazom vode, narežite je na manje komade (3 - 4 cm dužine) pa je prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji15-ak minuta. Algu ocijedite i dobro isperite, a vodu preostalu od namakanja bacite.
U litru vode stavite povrtnu kocku i zagrijte da zakuha. Dodajte ocijeđenu algu i kuhajte pet minuta, potom vatru smanjite na slabije. Odvojite jednu zaimaču tople juhe, a u ostatak juhe dodajte tofu narezan na kockice i kuhajte dvije minute.
U odvojeni dio juhe umiješajte miso i dobro ga razmutite. Juhu uklonite s vatre, umiješajte razmućeni miso, pospite narezanim mladim lukom i odmah poslužite.
Nakon što u juhu umiješate miso, juha ne smije ponovo zakuhati jer će miso izgubiti svoje vrijedne sastojke