sastojci

  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 150 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 200 g zelenih mahuna
  • 200 g tikvica
  • 200 g bijelog graha (konzerva)
  • 150 g svježe rajčice
  • 50 ml passata rajčice
  • 50 g tjestenine-tortiglioni
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar po želji
  • listići svježeg bosiljka
  • 60 g Grana Padana

Način pripreme

01

Svježu rajčicu na vrhu zarežite u križ, blanširajte, a kad se kožica počne odvajati izvadite ju, ogulite, maknite srčiku i narežite na kockice. 

02

Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Mrkvu, celer i tikvicu narežite na kockice. Na maslinovu ulju pirjajte luk 10 minuta, dodajte mrkvu i celer, kratko popržite pa dodajte češnjak. Kad češnjak zabijeli, dodajte svježu rajčicu i passatu, kratko prokuhajte i ulijte temeljac. 

03

Posolite, nastavite kuhati desetak minuta pa dodajte mahune i tjesteninu, nakon 5 minuta dodajte tikvice i grah, kuhajte 1 – 2 minute. 

04

Provjerite okus, pospite listićem sitno sjeckanog bosiljka pa ugasite vatru. Juhu prije posluživanja pospite ribanim sirom i dekorirajte listićem svježeg bosiljka.

Umjesto temeljca možete koristiti i kocku za juhu.

podijeli