sastojci
- 200 g tikvica
- 150 g mrkve
- 150 g graha (konzerva)
- 100 g kukuruza (konzerva)
- 100 g graška
- 200 g crvenog luka
- 1-2 režnja češnjaka
- 100 ml passata rajčice
- 100 ml maslinovog ulja
- 800-1000 ml povrtnog temeljca
- 80 g tjestenine pipe rigate
- sol
- 1 grančica svježeg peršina
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i tikvice narežite na kockice. Na maslinovom ulju pirjajte luk do zlatnožute boje, dodajte kockice mrkve, kratko popržite, dodajte sjeckani češnjak, kad zabijeli podlijte passatom.
02
Posolite, zalijte povrtnim temeljcem, kuhajte deset minuta, ubacite tjesteninu. Nakon pet minuta dodajte grašak, prokuhajte minutu i dodajte tikvicu, grah i kukuruz. Prokuhajte zajedno 1-2 minute, provjerite okus, poslužite dekorirano listićima peršina.
Od začina slobodno dodajte origano, bosiljak i peršin.