sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 0.25 glavice celera
  • 1 veći krumpir
  • 1 veći batat
  • 1 tikvica
  • 1 crvena paprika
  • 150 g graška
  • 250 g kuhanog bijelog graha
  • 1 lovorov list
  • 1 l povrtnog temeljca ili vode
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 80 g sitne tjestenine
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • svježi listovi bosiljka i origana

Način pripreme

01

Povrće očistite i operite, luk i češnjak sitno nasjeckajte, mrkvu narežite na kolutiće, tikvicu na manje komade, celer, papriku, krumpir i batat na kockice. U loncu zagrijte ulje, dodajte luk i kratko pržite uz povremeno miješanje.

02

Kad luk omekša dodajte češnjak, mrkvu, celer, krumpir, batat i lovorov list pa pirjajte 10 minuta. Dodajte temeljac i pasiranu rajčicu, posolite i popaprite. Kad juha prokuha dodajte grašak, papriku i tikvice, kuhajte 10 minuta pa zatim dodajte još grah i tjesteninu.

03

Kuhajte kratko, pazeći da se tjestenina i povrće ne prekuhaju. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršinov list i listove bosiljka i origana te po potrebi još začinite.

podijeli