sastojci
- 1 kg pilećih bataka sa zabatkom
- 300 g kukuruza
- 200 g graška
- 200 g korabice
- 200 g krumpira
- 200 g crvenog luka
- 80 ml suncokretovog ulja
- 3-4 grančice svježeg kopra
- 1-2 žličice soli
- 50 g mrkve
- 80 g korijena celera
- 100 g peršina (korijen + list)
- 100 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 80 ml bijelog vina
- 40 ml maslinovog ulja
- 2-3 zrna papra
Način pripreme
Meso odvojite od kostiju i odstranite kožu, pripremite pileći temeljac. Mrkvu, celer, korijen peršina i crveni luk nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju, dodajte sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, podlijte vinom, kuhajte da alkohol ispari, podlijte vodom (1,2 litre), dodajte pileće kosti i kožu, 2 – 3 zrna papra i lišće peršina, kuhajte 30 minuta.
Meso narežite na kocke i posolite. Na ulju zažutite luk, dodajte kocke mesa, kratko popržite miješajući, dodajte kocke korabe i krumpira, zalijte pripremljenim pilećim temeljcem, posolite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Ubacite u juhu grašak i kukuruz, prokuhajte još 5 minuta. Juhu pospite sitno sjeckanim koprom i poslužite.
Ako vam se žuri napravite temeljac od kocke za juhu.