sastojci

  • 1 kg pilećih bataka sa zabatkom
  • 300 g kukuruza
  • 200 g graška
  • 200 g korabice
  • 200 g krumpira
  • 200 g crvenog luka
  • 80 ml suncokretovog ulja
  • 3-4 grančice svježeg kopra
  • 1-2 žličice soli
  • 50 g mrkve
  • 80 g korijena celera
  • 100 g peršina (korijen + list)
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 2-3 zrna papra

Način pripreme

01

Meso odvojite od kostiju i odstranite kožu, pripremite pileći temeljac. Mrkvu, celer, korijen peršina i crveni luk nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju, dodajte sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, podlijte vinom, kuhajte da alkohol ispari, podlijte vodom (1,2 litre), dodajte pileće kosti i kožu, 2 – 3 zrna papra i lišće peršina, kuhajte 30 minuta.

02

Meso narežite na kocke i posolite. Na ulju zažutite luk, dodajte kocke mesa, kratko popržite miješajući, dodajte kocke korabe i krumpira, zalijte pripremljenim pilećim temeljcem, posolite i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Ubacite u juhu grašak i kukuruz, prokuhajte još 5 minuta. Juhu pospite  sitno sjeckanim koprom i poslužite.

Ako vam se žuri napravite temeljac od kocke za juhu.

podijeli

Proizvodi iz recepta