Kukuruzna juha

sastojci

  • 150 g kukuruza iz staklenke
  • 1 glavica luka
  • pola glavice celera
  • 1 žlica palente
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 mala žlica soli
  • 1 mala žlica papra
  • pečene kokice

Način pripreme

01

Očistite celer i luk pa ih sitno narežite i popržite na maslinovu ulju, podlijte temeljcem i kuhajte dok ne omekšaju.

02

Nakon što povrće omekša, dodajte 100 g kukuruza, palentu i vrhnje za kuhanje pa sve usitnite štapnim mikserom, dodajte soli i papra i pustite da kuha na laganoj vatri još 5 minuta.

03

U skuhanu juhu dodajte preostali kukuruz.

04

Poslužite juhu i u svaki tanjur dodajte kiselo vrhnje i ukrasite pečenim kokicama.

podijeli