sastojci
- 150 g kukuruza iz staklenke
- 1 glavica luka
- pola glavice celera
- 1 žlica palente
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 mala žlica soli
- 1 mala žlica papra
- pečene kokice
Način pripreme
01
Očistite celer i luk pa ih sitno narežite i popržite na maslinovu ulju, podlijte temeljcem i kuhajte dok ne omekšaju.
02
Nakon što povrće omekša, dodajte 100 g kukuruza, palentu i vrhnje za kuhanje pa sve usitnite štapnim mikserom, dodajte soli i papra i pustite da kuha na laganoj vatri još 5 minuta.
03
U skuhanu juhu dodajte preostali kukuruz.
04
Poslužite juhu i u svaki tanjur dodajte kiselo vrhnje i ukrasite pečenim kokicama.