sastojci
- 5 žlica maslinova ulja
- 100 g crvenog luka (1 glavica)
- 1 češanj češnjaka
- 1 povrtna kocka
- 300 g lososa
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml kiselog vrhnja
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 jušna žlica nasjeckanog kopra
- sol
- papar
Način pripreme
01
Na maslinovu ulju prepržite luk narezan na sitne kockice. Kad se luk zažuti, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu te podlijte litrom vode.
02
Dodajte povrtnu kocku i zagrijte do vrenja pa dodajte losos narezan na trakice i ostavite da se kuha 10 minuta.
03
Promiješajte u zasebnoj posudi vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, škrobno brašno i nasjeckani kopar. Ako u smjesi ima grudica, usitnite ih pa ulijte glatku smjesu u juhu. Začinite sa soli i paprom. Stavite da kuha još 5 minuta kako bi se okusi proželi i poslužite s prepečenim kruhom.
Umjesto kopra u juhu možete staviti koromač narezan na sitne trakice