Kremasta juha s lososom i koprom

sastojci

  • 5 žlica maslinova ulja
  • 100 g crvenog luka (1 glavica)
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 povrtna kocka
  • 300 g lososa
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 1 jušna žlica nasjeckanog kopra
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na maslinovu ulju prepržite luk narezan na sitne kockice. Kad se luk zažuti, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu te podlijte litrom vode.

02

Dodajte povrtnu kocku i zagrijte do vrenja pa dodajte losos narezan na trakice i ostavite da se kuha 10 minuta.

03

Promiješajte u zasebnoj posudi vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, škrobno brašno i nasjeckani kopar. Ako u smjesi ima grudica, usitnite ih pa ulijte glatku smjesu u juhu. Začinite sa soli i paprom. Stavite da kuha još 5 minuta kako bi se okusi proželi i poslužite s prepečenim kruhom.

Umjesto kopra u juhu možete staviti koromač narezan na sitne trakice

podijeli