sastojci
- 2 žlice maslinova ulja
- 60 g luka
- 120 g mrkve
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica naribanog đumbira
- 200 g krumpira
- 2 zrele kruške
- 500 ml pilećeg temeljca
- 0.5 žličice kurkume
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- kruška za posluživanje
Način pripreme
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga ispržite. Dodajte narezanu mrkvu, nasjeckani češnjak, đumbir te oguljen i na ploške narezan krumpir.
Prelijte pilećim temeljcem, posolite i pirjajte oko 25 minuta. Na pola kuhanja dodajte oguljene i narezane kruške.
Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom u pire i vratite na vatru. Umiješajte kurkumu, vrhnje za kuhanje i dodajte vode ako je juha previše gusta. Poslužite toplu juhu s ploškama kruške.
Ova se juha odlično slaže s mascarpone sirom i čili papričicom.