Kremasta juha s kruškom

sastojci

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 60 g luka
  • 120 g mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 200 g krumpira
  • 2 zrele kruške
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 0.5 žličice kurkume
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • kruška za posluživanje

Način pripreme

01

Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani luk i kratko ga ispržite. Dodajte narezanu mrkvu, nasjeckani češnjak, đumbir te oguljen i na ploške narezan krumpir.

02

Prelijte pilećim temeljcem, posolite i pirjajte oko 25 minuta. Na pola kuhanja dodajte oguljene i narezane kruške.

03

Kuhano povrće usitnite štapnim mikserom u pire i vratite na vatru. Umiješajte kurkumu, vrhnje za kuhanje i dodajte vode ako je juha previše gusta. Poslužite toplu juhu s ploškama kruške.

Ova se juha odlično slaže s mascarpone sirom i čili papričicom.

podijeli