
sastojci
- 3 velike mrkve
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 krumpira
- korijen svježeg đumbira, cca 2 cm
- 1 mala žlica soli
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 1 l vode
- 1 žlica maslinova ulja
Način pripreme
Na maslinovu ulju u loncu popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, a nakon 5 minuta dodajte sitno nasjeckane mrkvu i đumbir, pržite 2 - 3 minute pa zalijte vodom.
Dodajte očišćeni i na kockice izrezani krumpir i sol pa kuhajte dok povrće ne omekša.
Sve usitnite štapnim mikserom, dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte još 2 - 3 minute pa pospite sitno nasjeckanim peršinom. Umjesto vrhnja za kuhanje možete koristiti istu količinu kokosova mlijeka.
Juhu možete poslužiti s prepečenim kockicama kruha.
Proizvodi iz recepta
