Kremasta juha od mrkve i đumbira

sastojci

  • 3 velike mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 krumpira
  • korijen svježeg đumbira, cca 2 cm
  • 1 mala žlica soli
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 1 l vode
  • 1 žlica maslinova ulja

Način pripreme

01

Na maslinovu ulju u loncu popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, a nakon 5 minuta dodajte sitno nasjeckane mrkvu i đumbir, pržite 2 - 3 minute pa zalijte vodom.

02

Dodajte očišćeni i na kockice izrezani krumpir i sol pa kuhajte dok povrće ne omekša.

03

Sve usitnite štapnim mikserom, dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte još 2 - 3 minute pa pospite sitno nasjeckanim peršinom. Umjesto vrhnja za kuhanje možete koristiti istu količinu kokosova mlijeka.

04

Juhu možete poslužiti s prepečenim kockicama kruha.

podijeli