
sastojci
- 1 kg svježega graška u ljusci
- 50 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 800 ml povrtnog temeljca
- 50 ml maslinova ulja
- sol
Način pripreme
Očistite grašak pa ga pirjajte na maslacu. Podlijte sa 50 ml temeljca i kuhajte 5 minuta, a potom dodajte još 350 ml temeljca pa nastavite kuhati dok grašak ne omekša.
Odvojite dvije žlice graška sa strane, a ostatak usitnite štapnim mikserom, dodajte preostali temeljac da postignete željenu gustoću, prokuhajte i propasirajte kroz sito.
Legirajte slatkim vrhnjem (postupno ga dodajte u juhu), pikantirajte s nekoliko kapi maslinova ulja i promiješajte. Dodajte grašak i poslužite uz tostirani kruh.
Uključite djecu u čišćenje graška jer će to njima biti kao svojevrsna igra.
Proizvodi iz recepta
