sastojci

  • 1 kg svježega graška u ljusci
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Očistite grašak pa ga pirjajte na maslacu. Podlijte sa 50 ml temeljca i kuhajte 5 minuta, a potom dodajte još 350 ml temeljca pa nastavite kuhati dok grašak ne omekša. 

02

Odvojite dvije žlice graška sa strane, a ostatak usitnite štapnim mikserom, dodajte preostali temeljac da postignete željenu gustoću, prokuhajte i propasirajte kroz sito. 

03

Legirajte slatkim vrhnjem (postupno ga dodajte u juhu), pikantirajte s nekoliko kapi maslinova ulja i promiješajte. Dodajte grašak i poslužite uz tostirani kruh.

Uključite djecu u čišćenje graška jer će to njima biti kao svojevrsna igra.​

podijeli