sastojci
- 600 g tikvica
- 200 g krumpira
- 200 g crvenog luka
- 1 l povrtnog temeljca
- 60 g maslaca
- 40 ml ulja
- sol, svježe mljeveni papar
- 1 grančica svježeg timijana
Čips od luka:
- 100 g crvenog luka
- 60 g oštrog brašna
- 150 ml ulja za prženje
- sol
Način pripreme
01
Luk narežite na debljinu 2 - 3 mm, uvaljajte u oštro brašno, dobro otresite, pržite u dubokoj masnoći do zlatnožute boje, odložite na papirnati ubrus, posolite.
02
Krumpir i tikvice narežite na kocke, luk sitno nasjeckajte. Na ulju popržite luk da uvene, dodajte kocke krumpira i listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem u više navrata, kuhajte 20 minuta.
03
Dodajte tikvice, posolite, kuhajte 5 minuta, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, provjerite okus, po potrebi posolite i začinite svježe mljevenim paprom.
04
Juhu razdijelite u tanjure, pospite čipsom od luka, dekorirajte svježim timijanom i poslužite.