Krem juha od povrća s brokulom i cheddar sirom


sastojci

  • 100 g crvenog luka
  • 200 g krumpira
  • 150 g korijena peršina
  • 150 g korijena celera
  • 200 g korabe
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • 150 g brokule
  • 80 g cheddar sira
  • 200 g kruha
  • 40 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Kruh narežite na kocke 2 x 2 cm, stavite u lim, pokapajte maslinovim uljem i tostirajte na 190 °C oko 5 minuta. 0gulite krumpir, korabu, peršin i celer i narežite na kocke.

02

Luk nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju, dodajte kocke krumpira, maslac, podlijte s malo temeljca i kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući da maslac emulgira. Dodajte peršin, celer i korabu, podlijte s pola temeljca, posolite i nastavite kuhati dok povrće ne omekša.

03

U međuvremenu cvjetove brokule blanširajte 2 – 3 minute u slanoj vodi. Sir narežite na kockice veličine 1 x 1 cm. Kad je povrće u juhi mekano, usitnite štapnim mikserom, dolijte temeljca do željene gustoće, dodajte vrhnje za kuhanje, provjerite okus, prokuhajte.

04

U zdjelice raspodijelite kockice sira i brokulu, prelijte vrućom juhom, dodajte kockice prepečenog kruha, poslužite.

Čim ste dodali vrhnje za kuhanje nemojte kuhati duže od par minuta kako se masnoća ne bi odvojila od vrhnja.

podijeli

Proizvodi iz recepta