sastojci
- 600 g muškatne tikve
- 100 g crvene leće
- 200 g krumpira
- 200 g crvenog luka
- 60 g sjemenki buče
- 10 g crnog sezama
- 40 ml maslinovog ulja
- 60 g maslaca
- 1.2 l povrtnog temeljca
- 200 ml milerama
- sol, kim
- 1 grančica svježeg timijana
Način pripreme
01
Tikvi odstranite sjemenke, ogulite i narežite na kocke. Nasjeckajte luk i 20 g sjemenki buče.
02
Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte kim i sjeckane sjemenke, promiješajte, dodajte kocke krumpira i listiće maslaca, podlijte temeljcem da je pokriveno, kuhajte na laganoj vatri miješajući.
03
Dodajte kocke tikve i leću, temeljca po potrebi, posolite, kuhajte dok povrće ne omekša. Miksajte juhu štapnim mikserom, dolijte temeljca do željene gustoće, provjerite okus.
04
Razradite mileram i stavite žlicu na dno svake zdjelice za juhu, pažljivo ulijte juhu u sredinu, prođite žlicom milerama juhu odozgo, dekorirajte sezamom, sjemenkama buče i listićem timijana, poslužite.