Krem juha od muškatne tikve i batata s pečenim lukom i bosiljkom

sastojci

  • 300 g muškatne tikve
  • 400 g batata
  • 150 g crvenog luka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 40 ml ulja
  • 60 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g pečenog luka
  • 40 ml bučinog ulja
  • 4-5 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Tikvu raspolovite, maknite koštice, ogulite i narežite na kocke. Batat ogulite i narežite na kocke jednake veličine kao i tikvu, zajedno kuhajte u slanoj vodi.

02

Istovremeno u drugoj posudi pirjajte luk do zlatnožute boje, nakon 20 minuta dodajte kocke tikve i batata, dodajte maslac, miješajte da maslac emulgira, podlijte temeljcem da je povrće pokriveno, prokuhajte.

03

Miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, po potrebi posolite i dodajte vrhnje. Juhu pikantirajte bučinim uljem, dodajte pečeni luk i listić bosiljka, poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta