sastojci
- 300 g muškatne tikve
- 400 g batata
- 150 g crvenog luka
- 800 ml povrtnog temeljca
- 40 ml ulja
- 60 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g pečenog luka
- 40 ml bučinog ulja
- 4-5 listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Tikvu raspolovite, maknite koštice, ogulite i narežite na kocke. Batat ogulite i narežite na kocke jednake veličine kao i tikvu, zajedno kuhajte u slanoj vodi.
Istovremeno u drugoj posudi pirjajte luk do zlatnožute boje, nakon 20 minuta dodajte kocke tikve i batata, dodajte maslac, miješajte da maslac emulgira, podlijte temeljcem da je povrće pokriveno, prokuhajte.
Miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, po potrebi posolite i dodajte vrhnje. Juhu pikantirajte bučinim uljem, dodajte pečeni luk i listić bosiljka, poslužite.