Krem juha od mrkve

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 500 g mrkve
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 4 šnite prepečenog kruha

Način pripreme

01

U dubljem loncu otopite maslac, dodajte sitno sjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice. Posolite te pirjate na laganoj vatri povremeno miješajući dok mrkva ne omekša.

02

Dodajte usitnjeni češnjak, sve zalijte povrtnim temeljcem i kad zavrije kuhajte još 20-ak minuta na laganoj vatri. Sve začiniti solju i paprom, izmiksati štapnim mikserom i skinuti s vatre. Pjenjačom lagano umiješajte vrhnje za kuhanje i ostaviti da zavrije.

03

Poslužiti u dubokom tanjuru posuto kockicama prepečenog kruha.

podijeli

Proizvodi iz recepta

vrhnje-za-kuhanje-200-ml-s-budget.jpg
Vrhnje za kuhanje
bio-luka-natur-pur-vani.jpg
Luk
Češnjak