sastojci
- 100 g suhog bijelog graha
- 100 g suhe crvene leće
- 100 g suhe zelene leće
- 200 g kukuruza (konzerva)
- 200 g crvenog luka
- 1-2 češnja češnjaka
- 50-60 ml maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 10 g crnog sezama
- 30 g sušene rajčice
Način pripreme
01
Večer ranije namočite suhi grah i posebno leću.
02
Stavite kuhati grah u blago posoljenu vodu, kad počne mekšati dodajte obje leće i zajedno skuhajte do kraja.
03
Nasjeckajte luk, pirjajte na maslinovom ulju, dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite i dodajte kockice maslaca, miješajte da maslac emulgira, dodajte grahorice i vodu u kojoj su se kuhale, dodajte kukuruz, miksajte štapnim mikserom.
04
Dodajte vode od graha do željene gustoće i posolite.
05
Prije posluživanja juhu ukrasite crnim sezamom i sjeckanom rajčicom kao na slici.