sastojci
- 300 g krumpira
- 300 g celera
- 200 g crvenog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- 1-1.2 l povrtnog temeljca
- 400 g mesa tiger kozica
- 40 g parmezana
- 1 grančica svježeg koromača
Način pripreme
Na maslinovom ulju pržite grubo narezane kocke crvenog luka oko 10 minuta.
Krumpir i celer ogulite, narežite na kocke, dodajte na luk, dodajte listiće maslaca, podlijte s malo temeljca, miješajte da maslac emulgira, kuhajte dalje i podlijevajte pomalo temeljcem (u tri navrata podlijte s ukupno 900 ml), posolite, usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, dodajte vrhnje, prokuhajte i ugasite vatru.
Meso kozica stavite u mrežicu i kuhajte na pari iznad juhe 6 minuta.
Teflonsku tavicu zagrijte da bude srednje vruća, pospite parmezan u krug (10 g) i pecite do željene boje, dignite špatulom i poslužite uz juhu.
Raspodijelite krem juhu u zdjelice, poslažite meso kozica u krug, dodajte hrskavu mrežicu parmezana, dekorirajte grančicom koromača i poslužite.
Ako nemate oljuštenih repova kozica, neoljuštene ih kuhajte u posoljenoj vodi par minuta i očistite prije stavljanja u juhu.