Krem juha od krumpira i celera s mesom kozica

sastojci

  • 300 g krumpira
  • 300 g celera
  • 200 g crvenog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • 1-1.2 l povrtnog temeljca
  • 400 g mesa tiger kozica
  • 40 g parmezana
  • 1 grančica svježeg koromača

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pržite grubo narezane kocke crvenog luka oko 10 minuta.

02

Krumpir i celer ogulite, narežite na kocke, dodajte na luk, dodajte listiće maslaca, podlijte s malo temeljca, miješajte da maslac emulgira, kuhajte dalje i podlijevajte pomalo temeljcem (u tri navrata podlijte s ukupno 900 ml), posolite, usitnite štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, dodajte vrhnje, prokuhajte i ugasite vatru.

03

Meso kozica stavite u mrežicu i kuhajte na pari iznad juhe 6 minuta.

04

Teflonsku tavicu zagrijte da bude srednje vruća, pospite parmezan u krug (10 g) i pecite do željene boje, dignite špatulom i poslužite uz juhu.

05

Raspodijelite krem juhu u zdjelice, poslažite meso kozica u krug, dodajte hrskavu mrežicu parmezana, dekorirajte grančicom koromača i poslužite.

Ako nemate oljuštenih repova kozica, neoljuštene ih kuhajte u posoljenoj vodi par minuta i očistite prije stavljanja u juhu.

podijeli