Krem juha od krumpira i bosiljka

sastojci

  • 250 g krumpira
  • 1 manji luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 800 ml vode ili povrtnog temeljca
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice narezanih listova peršina
  • 1 šaka listova bosiljka

Način pripreme

01

U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, prstohvat soli i pržite 2 minute.

02

Kad luk omekša dodajte nasjeckani češnjak, naribani đumbir i krumpir narezan na kockice, prelijte vodom ili povrtnim temeljcem i kuhajte 20 minuta, odnosno dok se krumpir ne skuha i omekša.

03

Maknite juhu s vatre, dodajte u lonac listove peršina i bosiljka pa sve izradite štapnim mikserom.

04

Vratite juhu na vatru, dodajte mlijeko i pustite da još jednom prokuha. Nakon 1 minute maknite s vatre, popaprite i poslužite.

Za pikantniju varijantu, dodajte u juhu žlicu naribanog đumbira i malo čili paprike.

podijeli