sastojci
- 250 g krumpira
- 1 manji luk
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica naribanog đumbira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 800 ml vode ili povrtnog temeljca
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice narezanih listova peršina
- 1 šaka listova bosiljka
Način pripreme
U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, prstohvat soli i pržite 2 minute.
Kad luk omekša dodajte nasjeckani češnjak, naribani đumbir i krumpir narezan na kockice, prelijte vodom ili povrtnim temeljcem i kuhajte 20 minuta, odnosno dok se krumpir ne skuha i omekša.
Maknite juhu s vatre, dodajte u lonac listove peršina i bosiljka pa sve izradite štapnim mikserom.
Vratite juhu na vatru, dodajte mlijeko i pustite da još jednom prokuha. Nakon 1 minute maknite s vatre, popaprite i poslužite.
Za pikantniju varijantu, dodajte u juhu žlicu naribanog đumbira i malo čili paprike.