sastojci

  • 1 kg kestena
  • 200 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g krumpira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 80 g kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • muškatni oraščić, cimet, majčina dušica

Način pripreme

01

Kestene zarežite i pecite u pećnici 15 minuta. Nasjeckajte luk i češnjak, krumpir ogulite i narežite na kocke.

02

Na maslinovu ulju pirjajte luk 15 minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, podlijte s malo temeljca.

03

 U međuvremenu ogulite kestene, ostavite par komada za dekoriranje. Dodajte kestene i krumpir na luk, podlijte temeljcem da budu pokriveni, kuhajte dok ne omekša. Miksajte juhu, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i svježe mljevenim paprom, kuhajte još 2 – 3 minute.

04

Kiselo vrhnje razmutite s malo vruće juhe i umiješajte u juhu kad ugasite vatru. Razdijelite juhu u tanjure, dodajte 1 – 2 kestena, lagano začinite ribanim muškatnim oraščićem i cimetom, po želji pospite majčinom dušicom.

Imate li mogućnost, kestene pecite na žaru za još bolji okus juhe.

podijeli