Krem juha od karfiola i krumpira sa krutonima

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g krumpira
  • 600 g karfiola
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol, šareni papar
  • 100 g kruha
  • 1 grančica peršina

Način pripreme

01

Karfiol očistite, odvojite cvjetove, od listova i srčike skuhajte temeljac.

02

Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte krumpir narezan na kockice, listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem od karfiola.

03

Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvjetove karfiola, posolite i nastavite kuhati.

04

Juhu izmiksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte.

05

Kruh narežite na kockice i tostirajte u tavi ili u pećnici. Juhu začinite svježe mljevenim šarenim paprom, dodajte u sredinu nekoliko krutona, dekorirajte listićima peršina i poslužite.

podijeli