sastojci
- 100 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 300 g krumpira
- 600 g karfiola
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 80 g maslaca
- 40 ml maslinovog ulja
- sol, šareni papar
- 100 g kruha
- 1 grančica peršina
Način pripreme
01
Karfiol očistite, odvojite cvjetove, od listova i srčike skuhajte temeljac.
02
Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte krumpir narezan na kockice, listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem od karfiola.
03
Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvjetove karfiola, posolite i nastavite kuhati.
04
Juhu izmiksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte.
05
Kruh narežite na kockice i tostirajte u tavi ili u pećnici. Juhu začinite svježe mljevenim šarenim paprom, dodajte u sredinu nekoliko krutona, dekorirajte listićima peršina i poslužite.