Krem juha od cvjetače sa brusketama

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 100 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 200 g krumpira
  • 500 g cvjetače
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 160 g maslaca
  • 70 ml maslinova ulja
  • sol
  • 1 baget
  • 4-5 grančica svježeg peršina
  • 1-2 grančice svježeg timijana

Način pripreme

01

Cvjetaču očistite i odvojite cvatove, a od listova i stabljike skuhajte temeljac. Luk nasitno nasjeckajte i pirjajte na 40 ml maslinova ulja 10 minuta.

02

Dodajte nasitno nasjeckan 1 režanj češnjaka, kratko zabijelite, pa dodajte krumpir narezan na kockice i na listiće narezan maslac (60 g). Miješajte i podlijevajte temeljcem od karfiola.

03

Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvatove karfiola, posolite i nastavite kuhati.

04

Juhu izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte. Zamiješajte 100 g maslaca, 30 ml maslinova ulja, 1-2 nasjeckana češnja češnjaka i nasjeckan peršin te blago posolite.

05

Baget vodoravno prerežite, premažite obje polovice i zapecite u pećnici pod gornjim grijačem.

06

Juhu pikantirajte s nekoliko kapi maslinova ulja, pospite listićima timijana i poslužite uz komadiće tostiranog bageta.

podijeli