
sastojci
- 100 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 500 g cvjetače
- 200 g krumpira
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 80 g maslaca
- 40 ml maslinovog ulja
- sol, svježe mljeveni papar
- 1 grančica svježeg peršina
Način pripreme
Cvjetaču očistite, odvojite cvjetove, od listova i srčike skuhajte temeljac. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju 10 minuta. Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko zabijelite, dodajte krumpir narezan na kocke, listiće maslaca, miješajte i podlijevajte temeljcem od cvjetače.
Kad je krumpir napola kuhan, dodajte cvjetove cvjetače, posolite i nastavite kuhati. Juhu miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, podlijte vrhnjem za kuhanje i prokuhajte. Juhu začinite svježe mljevenim paprom, dekorirajte peršinom i poslužite.
Za snažniji okus juhe možete na tavi kratko prepržiti kockice slanine i kasnije dodati u izmiksanu juhu.
Proizvodi iz recepta
