sastojci

  • 450 g cikle
  • 150 g krumpira
  • 150 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 g maslaca
  • 60 ml maslinova ulja
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 1-2 grančice peršina
  • 4-5 listića svježe mente
  • sol, kumin po želji

Način pripreme

01

Ciklu i krumpir ogulite i narežite na kocke. Na maslinovu ulju pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite pa dodajte ciklu i krumpir. 

02

Dobro promiješajte, dodajte listiće maslaca, podlijte s malo temeljca i nastavite miješati da maslac emulgira. Kuhajte na laganoj vatri podlijevajući temeljcem. 

03

Kad povrće omekša, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i kuminom po želji pa prokuhajte. Juhu poslužite uz dodatak kiselog vrhnja, pospite sjeckanim peršinom i listićima mente.

Ciklu prije možete ispeći umotanu u aluminijsku foliju za još posebniji okus.

podijeli