sastojci
- 450 g cikle
- 150 g krumpira
- 150 g crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 40 g maslaca
- 60 ml maslinova ulja
- 1 l povrtnog temeljca
- 60 g kiselog vrhnja
- 1-2 grančice peršina
- 4-5 listića svježe mente
- sol, kumin po želji
Način pripreme
Ciklu i krumpir ogulite i narežite na kocke. Na maslinovu ulju pirjajte sjeckani luk, kad uvene dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite pa dodajte ciklu i krumpir.
Dobro promiješajte, dodajte listiće maslaca, podlijte s malo temeljca i nastavite miješati da maslac emulgira. Kuhajte na laganoj vatri podlijevajući temeljcem.
Kad povrće omekša, miksajte štapnim mikserom, dodajte temeljca do željene gustoće, začinite solju i kuminom po želji pa prokuhajte. Juhu poslužite uz dodatak kiselog vrhnja, pospite sjeckanim peršinom i listićima mente.
Ciklu prije možete ispeći umotanu u aluminijsku foliju za još posebniji okus.