sastojci
- 500 g smrznute brokule
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- 100 ml kiselog vrhnja
- 60 g kvinoje
- 10 ml maslinovog ulja
- sol
- 800 ml vode
Način pripreme
Brokulu ubacite 1 minutu u kipuću, posoljenu vodu.
Na maslacu svijetlo popržite brašno, maknite s vatre pa podlijte vodom u kojoj se kuhala brokula stalno miješajući, vratite na vatru, prokuhajte, dodajte ¾ brokule, usitnite štapnim mikserom.
Vrhnje razmutite s malo vode pa legirajte juhu, pazite da ne prokuha.
Prije posluživanja dodajte u juhu preostale cvjetiće brokule.
Zasebno u slanoj vodi skuhajte kvinoju, začinite je maslinovim uljem i poslužite u odvojenoj zdjelici uz juhu.
Umjesto kiselog vrhnja, dodajte nezaslađeno slatko vrhnje za kremastiji rezultat.