sastojci
- 500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g njoka
- 300 g brokule
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 g cheddar sira, naribanog
- 1 žličica svježeg timijana (ili 0.5 žličice sušenog)
- 2 žlice maslaca
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
01
Luk i češnjak nasitno nasjeckajte. Brokulu operite i usitnite na manje cvjetiće.
02
U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i pržite ga dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i kratko ga pržite, dok ne zamiriše.
03
Ulijte temeljac i dodajte brokulu. Kuhajte oko 10 minuta dok brokula ne omekša. Potom dodajte njoke i vrhnje za kuhanje, promiješajte i kuhajte još 5 minuta dok njoki ne postanu mekani.
04
Začinite solju, paprom i timijanom. Na kraju dodajte naribani cheddar te miješajte dok se ne rastopi.
05
Poslužite toplu juhu, a ako želite, dodatno je pospite cheddar sirom i ukrasite svježim timijanom.