Krem juha od brokule i njoka sa cheddar sirom

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 500 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g njoka
  • 300 g brokule
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g cheddar sira, naribanog
  • 1 žličica svježeg timijana (ili 0.5 žličice sušenog)
  • 2 žlice maslaca
  • sol i papar po ukusu

Način pripreme

01

Luk i češnjak nasitno nasjeckajte. Brokulu operite i usitnite na manje cvjetiće.

02

U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i pržite ga dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i kratko ga pržite, dok ne zamiriše.

03

Ulijte temeljac i dodajte brokulu. Kuhajte oko 10 minuta dok brokula ne omekša. Potom dodajte njoke i vrhnje za kuhanje, promiješajte i kuhajte još 5 minuta dok njoki ne postanu mekani.

04

Začinite solju, paprom i timijanom. Na kraju dodajte naribani cheddar te miješajte dok se ne rastopi.

05

Poslužite toplu juhu, a ako želite, dodatno je pospite cheddar sirom i ukrasite svježim timijanom.

podijeli