Krem-juha od bijeloga graha i piletine


sastojci

  • 400 g kuhanoga bijeloga graha
  • 200 g pilećeg filea
  • 100 g korijena celera
  • 200 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g peršina, korijen i list
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 1.5 l pilećeg temeljca
  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2-3 zrna papra
  • 50 ml bijelog vina
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina. Potom dodajte zgnječen češnjak i podlijte bijelim vinom, a zatim dodajte piletinu, zrna papra pa kuhajte 20 minuta.

02

Na maslinovu ulju zapržite sitno nasjeckani crveni luk, dodajte ploške celera i peršina pa pirjajte na laganoj vatri 5 - 8 minuta.

03

Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da pobijeli, dodajte kuhani grah i podlijte polovinom pilećeg temeljca. Prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom.

04

Razrijedite preostalim temeljcem do željene gustoće, dodajte narezano kuhano meso i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta