
sastojci
- 400 g kuhanoga bijeloga graha
- 200 g pilećeg filea
- 100 g korijena celera
- 200 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 g peršina, korijen i list
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- papar
- 1.5 l pilećeg temeljca
Temeljac:
- 50 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 100 g korijena peršina
- 100 g crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 2-3 zrna papra
- 50 ml bijelog vina
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
Na maslinovu ulju popržite ploškice crvenog luka, mrkve, celera i peršina. Potom dodajte zgnječen češnjak i podlijte bijelim vinom, a zatim dodajte piletinu, zrna papra pa kuhajte 20 minuta.
Na maslinovu ulju zapržite sitno nasjeckani crveni luk, dodajte ploške celera i peršina pa pirjajte na laganoj vatri 5 - 8 minuta.
Potom dodajte sitno nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da pobijeli, dodajte kuhani grah i podlijte polovinom pilećeg temeljca. Prokuhajte i izmiksajte štapnim mikserom.
Razrijedite preostalim temeljcem do željene gustoće, dodajte narezano kuhano meso i poslužite.
Proizvodi iz recepta
