sastojci
- 500 g batata
- 150 g mrkve
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 0.5 žličice mljevenog korijandera
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog bijelog papra
- 700 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 3 žlice maslinovog ulja
- šaka svježe rikole
Način pripreme
Očistite povrće, luk sitno nasjeckajte, batat i mrkvu narežite na kocke, a češnjak protisnite.
U lonac stavite maslinovo ulje, kad se zagrije dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta.
Dodajte češnjak, đumbir, korijander, pripremljeni batat i mrkvu te pirjajte oko 5 minuta.
Dodajte povrtni temeljac, posolite, popaprite i kada provrije kuhajte još 20 minuta.
Juhu maknite s vatre, dodajte žlicu kiselog vrhnja i štapnim mikserom juhu ispasirajte.
Vratite na vatru i kuhajte još minutu. U svaki tanjur dodajte svježu rikolu i po želji sitno nasjeckani luk.
Juhu možete poslužiti uz tostirani tamni kruh.