sastojci

  • 500 g batata
  • 150 g mrkve
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 0.5 žličice mljevenog korijandera
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice mljevenog bijelog papra
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • šaka svježe rikole

Način pripreme

01

Očistite povrće, luk sitno nasjeckajte, batat i mrkvu narežite na kocke, a češnjak protisnite.

02

U lonac stavite maslinovo ulje, kad se zagrije dodajte nasjeckani luk i pržite 5 minuta.

03

Dodajte češnjak, đumbir, korijander, pripremljeni batat i mrkvu te pirjajte oko 5 minuta.

04

Dodajte povrtni temeljac, posolite, popaprite i kada provrije kuhajte još 20 minuta.

05

Juhu maknite s vatre, dodajte žlicu kiselog vrhnja i štapnim mikserom juhu ispasirajte.

06

Vratite na vatru i kuhajte još minutu. U svaki tanjur dodajte svježu rikolu i po želji sitno nasjeckani luk.

Juhu možete poslužiti uz tostirani tamni kruh.​

podijeli

Proizvodi iz recepta